A nagyobb városokban majd hétvégén is lehet antigén teszteket végeztetni

A nagyobb városokban majd hétvégén is lehet antigén teszteket végeztetni

Az ötezer lakosnál nagyobb településeken majd hétvégén is lehet ingyenes antigén teszteket végeztetni – az egészségügyi minisztérium ugyanis a mobil tesztállomások kiválasztásának negyedik és ötödik pályázati fordulóját is kiírta.

A negyedik fordulóra február 1-jén 12 óráig jelentkezhetnek a pályázók, az ötödik forduló azoknak szól, akik már ilyen mobil tesztállomásokat működtetnek. 

Hírdetés

Jelenleg 250 állomás működik az országban, amelyet ilyen módon tovább szeretnének bővíteni, s egyúttal az egyes helyen elvégzett tesztek számát is bővíteni – árulta el Marek Krajčí egészségügyi miniszter.

A tesztállomásoknak legalább hat nap kell majd tesztelniük napi minimum 8 órában, miközben reggel 8 órától nyithatnak. A szolgáltatók egy városban vagy városrészben nem működtethetnek két állomást. A minisztérium minden ötezer lakosnál nagyobb városban ajánlja tesztállomások, bel- vagy kültéri létesítését, de vannak olyan települések is, ahol már újakra nincs szükség. A magyarlakta városok közül ilyen Komárom, Párkány, Ipolyság vagy éppen Tornalja.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »