A nagykövetnél lobbiztak Heller Ágnesék

Szűk körű magántalálkozón és egy 28 oldalas „proklamációban” igyekezett meggyőzni Josszi Amrani izraeli nagykövetet és rajta keresztül Benjamin Netanjahu miniszterelnököt a Soros-ellenes plakátkampány antiszemita felhangjairól a Heller Ágneshez és Konrád Györgyhöz kapcsolódó ellenzéki kör – írta a Válasz.hu.

A hírportál úgy értesült, hogy a napokban egy háromfős küldöttség járt látogatóban Josszi Amraninál. Kovács M. Mária történész, Zentai Péter újságíró és Bokor Péter építész azért kért találkozót, mert szerintük a kormány és személyesen Orbán Viktor a Soros György-ös plakátokkal és a Horthy Miklóst államférfinek nevező beszéddel átlépett egy határt, a magyarországi antiszemita helyzet ismét fokozódik.

A Válasz.hu szerint a nagykövet támogatásáról biztosította a csoportot. Arról is beszélt, hogy nem is olyan pozitív az Orbán-féle politika megítélése az izraeli kabinetben, mint ahogy azt Budapesten látni szeretnék. A találkozón kemény bírálat érte az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget vezető Köves Slo­mót – aki korábban többször is világossá tette, szerinte nem antiszemitizmus a Soros-kampány –, mint a szirénhangokat hallató, a magyar zsidóságot „fideszesíteni” akaró kör reprezentánsát.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége hétfőn bírálta Izraelt a magyar plakáthadjárat bírálatának hangnemváltozása miatt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »