A nagybecskereki, az aradi és a békéscsabai Vöröskereszt együttműködése

Együttműködési megállapodást írt alá ma Nagybecskereken a Vöröskereszt városi szervezete az Arad megyei, illetve a Békés megyei szervezettel. Nagybecskerek önkormányzata kezdeményezte a hármas együttműködés lehetőségét, és mindegyik fél örömmel fogadta ezt az elképzelést.

A nagybecskereki szervezetet dr. Sonja Puškarić Kapeler elnök, a magyarországit, a békéscsabait, Tóth Zoltánné, a Vöröskereszt Békés megyei szervezetének igazgatója, a romániai szervezetet pedig Paicu Dan, az Arad megyei Vöröskereszt szervezetének igazgatója képviselte, ők látták el kézjegyükkel az okmányokat. Az elképzelés szerint az együttműködés a tapasztalatok átadásán alapulna, mindegyik szervezet képviselője azt nyilatkozta, bízik abban, hogy újat tanulhat a másik szervezet munkájának megismeréséből.

A dokumentum szerint az együttműködésben kitérnének az önkéntes véradásra, az egészségügyi oktatással kapcsolatos programokra, az elsősegélynyújtás magasabb szintre emelésére, de mindenképpen a legnagyobb hangsúlyt a fiatalokkal való foglalkozásokra fektetnének, hiszen az ilyen segélyszervezetekben nagyon fontos az ifjúság bevonása.

A mai nap egyébként a nagybecskereki Vöröskereszt szervezetében éppen a fiatalság megmozgatásának jegyében zajlott, ugyanis október 18-a, az emberkereskedelem elleni küzdelem világnapja kapcsán tartottak előadást a középiskolás diákok részére.

A megállapodás aláírásakor egyébként még az is elhangzott, hogy Nagybecskerek Békéscsabával 50 éve vált testvérvárossá, Araddal 49 éve ápolják a testvérvárosi kapcsolatot, ennek vetületében még nagyobb hangsúlyt kapott a most kialakított együttműködési szándék.

Kónya-Kovács Otília


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »