A nagy mozihálózatok még nem tervezik, a kisebb mozik már nyitnának

A nagy mozihálózatok még nem tervezik, a kisebb mozik már nyitnának

Bár szerdától tovább enyhítették a járványügyi intézkedéseket, a mozirajongóknak még várniuk kell. A moziüzemeltetők, különösen a nagy hálózatok, egyelőre óvatosak, még várnak a nyitással.

„A napokban közzétesszük a nyitásról szóló információkat” – közölte a Cinemax hálózat a közösségi hálón. „Még várunk a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) útmutatására” – tették hozzá. A másik nagy hálózat, a Cinema City vezetése úgy döntött, egyelőre elhalasztja a mozik újbóli megnyitását.

„A jelenlegi korlátozások miatt nem tudunk a nézőknek olyan filmélményt nyújtani, amilyenhez hozzászoktak” – közölték a közösségi hálón a Cinema City képviselői. „Amint szakértőink úgy értékelik a helyzetet, hogy eljött a nyitás ideje, tájékoztatni fogunk a multiplexeink újbóli megnyitásáról” – közölték.

Hírdetés

A pozsonyi Lumiére mozi, amelyet a Szlovák Filmintézet (SFI) üzemeltet, készen áll a mielőbbi nyitásra. Simona Nôtová, a filmintézet munkatársa elmondta, a Közegészségügyi Hivatal és a kulturális minisztérium útmutatásai alapján kerülhet csak sor a nyitásra. „Amint lehet, tájékoztatni fogunk az újranyitás időpontjáról” – tette hozzá Nôtová.

Pozsony Lamacs városrészében június 7-én nyit a mozi. „Nem lesz probléma betartani azt, hogy legfeljebb 100 embert engedhetünk be a nézőtérre, mert nem járnak ide olyan sokan. Fertőtlenítőt helyezünk ki és tájékoztatjuk a szabályokról a látogatókat” – mondta Eugen Garay, a városrész mozijának üzemeltetéséért felelős személy.

A nézőtéren ülőknek két méternyi távolságra kell lenniük egymástól. Egymás mellé szóló jegyeket csak külön kérésre adnak. Minden előadás előtt fertőtleníteni kell a székek karfáját, a kilincseket, a fogantyúkat, a pultokat. Tilos ételt, italt árusítani a moziknál, enni, inni a nézőtéren. Az előírások betartását legalább egy, az üzemeltető által kijelölt személynek kell felügyelnie.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »