A Naftohaz tovább csökkentette a földgáz árát és a szélsőséges elemeket ki kell iktatni a magyar-ukrán kapcsolatokból: január 27-i hírösszefoglaló

A Naftohaz tovább csökkentette a földgáz árát és a szélsőséges elemeket ki kell iktatni a magyar-ukrán kapcsolatokból: január 27-i hírösszefoglaló

Kuleba üzenete Szijjártónak: Senki nem gondolhatja, hogy Kijevbe jöhet, és itt feltételeket diktálhat; A Naftohaz tovább csökkentette a földgáz árát; Szijjártó: a szélsőséges elemeket ki kell iktatni a magyar-ukrán kapcsolatokból; A Beregszászi Városi Tanács nyílt levele az államfőhöz; Lemondott a képviselői mandátumáról Orosz Géza. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 27-én.

Hangulatot, konkrét ötleteket várok magyar kollégámtól a kétoldalú kapcsolatokban történő előrelépést illetően, egymás tiszteletben tartása mellett, de senki nem gondolhatja, hogy Kijevbe jöhet, és itt feltételeket diktálhat – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter.

A társaságnál februárban a földgáz ára 13 kopijkával kevesebb lesz, mint a kormány által meghatározott maximális gázár, 6,99 hrivnya/köbméter. A Naftohaz gázszolgáltató társaság a gázárat februárban 6,86 hrivnya/köbméter (áfával együtt) áron határozta meg.

Hírdetés

A szélsőséges elemeket, megnyilvánulásokat ki kell iktatni a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatokból – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Kijevben, azon az online sajtótájékoztatón, amelyet Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel folytatott tárgyalása után tartott vendéglátójával.

Január 27-én a Beregszászi Városi Tanács nyílt levelet intézett az államfőhöz, a Legfelső Tanácshoz és a Miniszteri Kabinethez a lakossági földgáz- és áramszolgáltatás díjának csökkentése kapcsán. A Beregszászi Városi Tanács képviselőit nyugtalanítja a szociális feszültség növekedése általában véve Ukrajna egész területén.

Január 27-én sor került a Beregszászi Városi Tanács 4. ülésszakának első ülésére. A napirendi pontok megvitatása előtt Orosz Géza képviselő (KMKSZ-frakció) bejelentette, hogy lemond a képviselői mandátumáról.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »