A MÚOSZ elnöke nem a MÚOSZ elnöke

A MÚOSZ elnöke nem a MÚOSZ elnöke

A tavalyi tisztújító küldöttgyűlést szabálytalanul hívták össze, minden meghozott határozatot hatályon kívül helyeztek. Így a Magyar Újságírók Országos Szövetségét (MÚOSZ) nem a megválasztott elnök, hanem az előző vezető irányítja.

Levelet küldött szerkesztőségünknek a MÚOSZ megválasztott elnöke, Komlósi Gábor. Ebben ismertette a szövetség körül kialakult jogi helyzetet.

A tavaly 2015. június 20-án megtartott tisztújító küldöttgyűlést – amelyen Komlósit is megválasztották – szabálytalanul hívták össze a Fővárosi Törvényszék szerint. A törvényszék 2016. július 13-án ezt kimondó ítélete egyúttal hatályon kívülre helyezte a küldöttgyűlésen meghozott összes döntést, így a MÚOSZ elnöke sem elnök többé. Komlósi közleménye szerint a szövetséget ügyvezetőként az előző elnök, Tóth Károly vezeti a következő tisztújítóig.

„Noha a szabálytalanság éppen Tóth Károly elnöksége idején történt, a megválasztott tisztségviselők tiszteletben tartják a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletét. Ezzel együtt természetesen megtesszük a szükséges lépéseket, keressük a jogorvoslat lehetőségét, messzemenőkig szem előtt tartva, hogy a lehető legkevésbé sérüljön az újságíró-társadalom presztízse” – zárta közleményét Komlósi Gábor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »