A MULTKULTÚRA IMÁDÓ CIONLIBERÁL menekülne a népszavazástól

Már a hivatalos kampányidőszak elején kudarcba fulladhat a “baloldal” népszavazási kampánya, miután teljesen szétforgácsolta és megosztottá tette a “íballiberális” oldalt a bevándorlás és különösen az október 2-i kvótareferendum ügye – állapította meg a Nézőpont Intézet legújabb felmérése alapján, amiből az is kiderült: a mostani folyamatok azt vetítik előre, hogy a “baloldali” pártok igen rossz állapotban vágnak majd neki a 2018-as választásnak.

Magyar Menedék - Tepe

Míg az MSZP korábban támogatta a bevándorlók Magyarországra történő betelepítését, a párt elnöke ma már elfogadhatónak ítéli a kormányoldal kvótaellenes álláspontját. A legújabb fordulat következtében könnyen hiteltelenné válhat saját szimpatizánsai szemében is a nemrég megválasztott Molnár Gyula – állapította meg a Nézőpont Intézet.

Hírdetés

Kifejtették: a balliberális oldalon önmagában az is törésvonalat okozott, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció a kötelező betelepítés mellett foglal állást, egyúttal harsányan képviseli a bojkott-pártiságot a kvótareferendum kapcsán. Az Együtt és PM pedig a Kétfarkú Kutya Párthoz hasonló vicckampányt indított, amivel a választók megszólítása helyett inkább kormányzásképtelenségüket bizonyítják. A Liberálisok egyedüliként buzdítanak a népszavazáson való részvételre és az igennel szavazásra.

A zavaros kommunikáció, a bevándorláspárti álláspont és a népszavazás bojkottja saját szimpatizánsaikkal is szembefordította a balliberális erőket. A Nézőpont Intézet augusztusi kutatása alapján a baloldali szimpatizánsok kétötöde elutasítja a kötelező betelepítést, míg a Závecz Research felmérése alapján az MSZP szavazóinak harmada tervezi, hogy részt vesz a népszavazáson.

Mindent egybevetve úgy tűnik, a baloldal mai állapotában erőtlen, így valójában nem engedhetnek meg maguknak másfél évvel a parlamenti választás előtt egy jelentős energiát felemésztő kampányt, ezért buzdítanak otthonmaradásra. Ezzel azonban azt üzenik magukról, hogy semmilyen álláspontjuk nincs Európa egyik legsúlyosabb válságával kapcsolatban – mely hazánkat is érinti –, mindez pedig kihatással lehet az egyébként is ingatag lábakon álló kormányzóképességük megítélésére. Összegezve: már menekülnének a népszavazástól, ami bizonyos értelemben a 2018-as választás előfutamaként is értelmezhető.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »