A multik adókedvezményét titkolnák el Vargáék

Az LMP szerint nemcsak a sportegyesületeknek nyújtott támogatások mögött álló társaságiadó-kedvezményt, hanem a stratégiai partnereknek nyújtott hasonló támogatást is el akarja titkolni a kormányzat.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnökei keddi budapesti sajtótájékoztatójukon bírálták az adótörvények kivételes eljárásban tárgyalt módosítását.

Szél Bernadett közölte: ha ez megtörténik, az LMP alkotmánybírósági felülvizsgálatot kezdeményez. A politikus a javaslatot lex Szélnek nevezte el, emlékeztetve, hogy májusban másodfokon is pert nyert a változtatást kezdeményező Nemzetgazdasági Minisztérium ellen a stratégiai partnereknek nyújtott támogatások adatainak kiadásáért, ám máig nem kapta meg azokat.

Hadházy Ákos azt szorgalmazta, hogy a kormány egyenlő mércével mérjen a multik és a hazai kis- és közepes vállalkozások között. Hozzátette: normális országokban évtizedekig nem változnak az adótörvények, Magyarországon egy nap alatt módosítják azokat.

Szavazás dömping

Ismert, az Országgyűlés ma kivételes eljárásban módosíthatja az adózás rendjéről szóló törvényt, majd változtathatnak egy korábban már elfogadott, de az államfő által megfontolásra visszaküldött javaslatot, továbbá szavazhatnak az Állami Számvevőszék és az ombudsman tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »