A Most-Híd valószínűleg támogatni fogja Glváč leváltását

Amennyiben összehívják a rendkívüli ülést, amelynek célja Martin Glváč, a parlament alelnökének leváltása lesz, a Most-Híd támogatni fogja az ülés megnyitását, és valószínűleg meg fogja szavazni Glváč leváltását is. Ezt szerdán jelentette ki Bugár Béla, a Most-Híd elnöke, miután találkozott Glváč-csal. Megjegyezte, hogy a kérdésről még egyeztetnie kell a frakciónak is.

Bugár elmondása szerint tolmácsolta Glváčnak a Most-Híd álláspontját. Egyben emlékeztetett, hogy októberben azért nem szavazta meg a párt a rendkívüli ülés programját, mert időt akartak adni a parlament alelnökének, hogy önállóan dönthessen.

„Viszont a kormánykoalícióra is rossz fényt vet, és ez már minket is érint” – hangsúlyozta. A Most-Híd elnöke tagadta, hogy arra kérte volna őt Robert Fico, a Smer-SD elnöke, hogy változtassa meg az álláspontját. Hozzátette: hiába is próbálkozott volna, mert ez az ügy már védhetetlen.

Glváč kedden korábbi nyilatkozata miatt bírálta Ravasz Ábelt, a Most-Híd alelnökét. „Döbbenten figyelem, hogy a hidas Ravasz Ábel, aki még csak nem is képviselő, és semmilyen eredményt nem ért el, azt üzeni, hogy ha nem mondok le önként a parlament alelnöki posztjáról, ők majd segítenek nekem” – írta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben.

Hírdetés

Bugár Glváč kritikájára reagálva kijelentette, hogy Ravasz nem csupán egy átlagos hivatalnok. Kiemelte azt a munkát, amelyet romaügyi kormánybiztosként végez. „Ráadásul Ravasz úr a párt alelnöke is, Glváč alelnök úr legalább ezt tiszteletben tarthatná” – fűzte hozzá.

A képviselők azonban nem fogadták el a rendkívüli ülés programját, így az végül nem ült össze. Glváč ezt követően arról tájékoztatott, hogy rövidesen bejelenti a döntését. Az ellenzék kilátásba helyezte, hogy ismét aláírásgyűjtésbe kezd Glváč leváltása végett. Igor Matovič, az OĽaNO elnöke korábban nyilvánosságra hozta azokat az állítólagos üzeneteket, melyeket Marian K. és Glváč a Viber alkalmazással küldhettek egymásnak.

A közzétett kommunikációból kiderül, hogy Glváčnak több ügyről is tudomása volt, például arról is, hogy Marian K. a saját emberét jelöltette a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatóhelyettesi posztjára. Glváč elutasította a vádakat, és feljelentést tett, azt állítva, hogy az OĽaNO elnöke bűncselekményt követett el azzal, hogy közzétette az állítólagos kommunikációt.

Elismételte, hogy Marian K.-val 2012 óta nem találkozott. Matovič szerint Glváč hazudik. A smeres politikus cáfolta a Denník N napilapban megjelent információkat is, miszerint Marian K. vállalkozóval valamilyen üzletről tárgyalt volna. A Threema-üzenetekről szóló cikkekkel szerinte csak őt és a Smer-SD pártot akarják lejáratni.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »