A Most-Híd sem szavazta meg a családi pótlék emelését

Szerdán ért véget a választások előtti utolsó parlamenti ülés.

A szerdai parlamenti ülés végkifejlete sem a koalíciós, sem az ellenzéki képviselőket nem lepte meg. Ezt azután jelentették ki, hogy az ülést berekesztették anélkül, hogy tárgyaltak volna a családi pótlék emeléséről.

„Sejtettük, hogy így végződik majd az ülés. Elértük, amit el akartunk, azt, hogy az Isztambuli Egyezményt végleg eltemessük” – jelentette ki Anton Hrnko, az SNS képviselője. A családi pótlék emelésével kapcsolatban elmondta: azt más frakciók hiúsították meg.

Hírdetés

„Tett valaki többet ezért a nemzetért, mint mi, ami a szociális ügyeket illeti? Adott nekik valaki többet az ország javaiból? Abból a pénzből, amelyet ez a társadalom kitermel?” – pedzegette Darina Gabániová, a Smer-SD képviselője arra a kérdésre reagálva, miért csak pár nappal a választások előtt álltak elő a szociális törvényjavaslatokkal.

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke elismételte: már korábban kilátásba helyezték, hogy nem fogják támogatni a kormányjavaslatokat, mivel azokat nem tartják hatékonynak és célirányosnak.

Martin Klus, az SaS képviselője szerint egyértelmű volt, hogy a családi pótlék kérdésében nem születik megegyezés. Az ülés kimenetelén nem lepődött meg Eduard Heger, az OĽaNO frakciójának elnöke sem, aki szerint a koalíció játékának célja csupán a politikai jó pontok szerzése volt. „Érzik, hogy csökken a támogatottságuk, meg akarják menteni a helyzetet” – jelentette ki.

Miroslav Beblavý független képviselő elismételte, hogy az előterjesztett szociális intézkedéseket a választási korrupció egy formájának tekinti.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »