A Most-Híd listájának alig egyharmada használja csak magyarul a nevét. Mutatjuk

A Most-Híd listájának alig egyharmada használja csak magyarul a nevét. Mutatjuk

Tegnapi cikkünk, melyben megírtuk, hány szlovák névvel szereplő jelölt szerepel a Magyar Közösségi Összefogás listáján, nagy port kavart. Olvasóink túlnyomó többsége egyetértett velünk, hogy aki a saját keresztnevének magyarosítására, vagy az-ová végződés eltüntetésére is lusta, az ne akarjon magyar szavazatokból magyar érdeket képviselni a parlamentben, MERT HITELTELEN.

Íme, a magyar lista jelöltjei, akik hivatalosan szlovákul írják a nevüket

A Magyar Közösségi Összefogás listáján 37 ilyen személy szerepel.

A Most-Hídnál még rosszabb a helyzet

Most a Most-Híd nevű vegyespárt listáját vettük górcső alá, íme az eredményt. Mint látható, a vegyespárt már nevében is mutatja, hogy még az MKÖ-nél is igénytelenebbek, ami a nevek magyarosítását illeti. Mivel azonban a Most-Híd listáján eleve sok szlovák is indul, a 150-ből 104 szlovák formában feltüntetett név a valóságban kevesebb magyart jelenthet. Az viszont biztos, hogy a 37-nél sokkal több magyarul beszélő, a magyar szavazatokra is számító jelölt használja szlovák formában a nevét.

És az is világosan kiderül, hogy az Érsek Árpád vezette képviselői jelöltlistán alig 45 olyan személy szerepel, aki hivatalosan is magyarul írja a nevét.

Hírdetés

Ők azok, akikkel minden rendben van:

Ők pedig a fennmaradó kakukktojások 105-en, akik közül azonban le kell számítani a nem magyar nemzetiségűeket (pl. Hrnčiar, Krajňák, Novotný, stb.):

Az adathalászatért a köszönet ezúttal is Polgár Hajnalkát illet. Az adatok forrása: ITT

Körkép.sk

További ajánlott írások:

Íme, a magyar lista jelöltjei, akik hivatalosan szlovákul írják a nevüket


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »