A Most-Híd közös jelöltlistát ajánlott Druckernek, ő visszautasította

A Most-Híd közös jelöltlistát ajánlott Druckernek, ő visszautasította

A Most-Híd közös jelöltlistát akart állítani a Dobrá voľba nevű párttal a 2020-as parlamenti választásokra. A Híd felajánlotta azt is, hogy ennek érdekében megváltoztatja a nevét. A Dobrá voľba visszautasította az ajánlatot, ugyanakkor nem zárta ki a választások előtti, és a választások utáni együttműködést sem.

Az információt Tomáš Drucker, a Dobrá voľba elnöke és a Hídhoz közeli források is megerősítették a TASR hírügynökségnek.

A Dobrá voľba nevű pártot Tomáš Drucker volt egészségügyi és belügyminiszter alapította. A Most-Híd frakciójából az utóbbi időben több képviselő is kilépett; Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová és Peter Kresák Drucker pártjához igazoltak át.

„A Most-Híd párttal jelenleg nem folytatunk semmiféle tárgyalásokat. A Dobrá voľba október végén, az alakuló ülésén jóváhagyta a programot és megválasztotta a vezető tisztviselőit. A párt a következő parlamenti választásokon az ő vezetésükkel fog pályázni a választók bizalmára” – nyilatkozta Drucker.

Hírdetés

Hozzátette: pártja kész együttműködni minden politikai partnerrel, amely élvezni fogja a választók bizalmát, de nem hirdet olyan eszméket, amelyek bármilyen módon tagadják az emberi méltóságot vagy a Szlovák Köztársaság Alkotmánya által garantált alapvető szabadságjogokat. A Dobrá voľba nem fog együttműködni olyan pártokkal sem, amelyek célul tűzték ki Szlovákia kilépését az EU-ból.

A Most-Híd a nyár folyamán magyar pártokkal tárgyalt a lehetséges együttműködésről, de miután nem sikerült megegyezniük, Bugár Béla pártja egyedül akart nekivágni a választásoknak.

A közvélemény-kutatások a Hidat rendszerint a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöb alá mérik, akárcsak Drucker pártját.

A parlamenti választásokra 2020. február 29-én kerül sor. A hivatalos kampányidőszak már megkezdődött. A politikai pártoknak és mozgalmaknak 2019. december 1-ig kell leadniuk a jelöltlistájukat.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »