A Most-Híd képviselői nem, Boris Kollárék viszont támogatják a 13. nyugdíj bevezetését

A Most-Híd képviselői nem, Boris Kollárék viszont támogatják a 13. nyugdíj bevezetését

A Most-Híd képviselői valószínűleg nem fognak megjelenni az Andrej Danko (SNS) házelnök által összehívott február 18-i, keddi parlamenti ülésen.

Andrej Hrnčiar, a parlament most-hidas alelnöke szerint

“Biztosan nem fogjuk támogatni a javaslatokat, amik miatt összehívják ezt az ülést, de még tárgyalunk majd róla a klubon belül. A legnagyobb valószínűséggel a Most-Híd képviselői nem is fognak részt venni rajta”

Ezzel szemben Kotlebáék Martin Beluský képviselő szerint támogatják az ülés megnyitását, hogy megtárgyalhassák rajta az Isztambuli Egyezmény elutasítását. A többi programpont – 13. nyugdíj, családi támogatás emelése, autópályamatricák eltörlése – esetleges támogatásáról a képviselő szerint egyelőre nem egyeztettek képviselői klubjukon belül.

Hírdetés

Az SaS-es Alojz Baránik szeretné, ha pártja képviselői résztvennének a parlamenti ülésen, azonban annak megnyitását nem akarja támogatni. Amennyiben sikerül a Smernek és az SNS-nek kellő számú támogatót összegyűjtenie, úgy valószínűleg az SaS képviselői is bekapcsolódnak a vitába.

Igor Matovičék elmennek az ülésre, mivel “az utolsó napig dolgoznak”, azonban annak megnyitását nem támogatják, a vitába viszont ők is bekapcsolódnak.

A Sme rodina Boris Kollár elmondása szerint nem segít a rendkívüli ülés megnyitásában, azonban ha mégis megnyitják, úgy a 13. nyugdíjat megszavazzák képviselői, mivel az saját programjukban is szerepel.

Veronika Remišová (Za ľudí) részt vesz az ülésen, hogy “megállítsa az ártó törvények elfogadását”.

dennikn.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »