A Momentum főpolgármester-jelöltje provinciális hőbörgőknek titulálja a magyarokat

Kerpel-Fronius Gábor a Momentum főpolgármester-jelöltje provinciális országnak nevezi Magyarországot és provinciális hőbörgőknek titulálja a magyarokat.

Kerpel-Fronius a 2016-os berlini kamionos terrortámadás kapcsán azt írta a közösségi oldalán: „imádom a sok jobboldali fotelhuszárt, akik a berlini merénylet után hisztérikusan migráns-simogatóznak, sorosoznak, ballibsiznek, úgy viselkednek, mintha a világ ért volna véget, vagy legalább is a Vörösmarty téren történt volna a merénylet”.

A Momentum jelöltje hozzátette: „könnyű innen a provinciáról, ahol igazából nem történik semmi, hőbörögni”.

Hírdetés

Mint ismert, 2016 decemberében egy terrorista elrabolt egy kamiont és nagy sebességgel behajtott a német főváros egyik karácsonyi vásárjára. A merényletben 12-en meghaltak, több tucatnyian pedig megsebesültek.

Kerpel-Froniusnak nem ez volt az egyetlen becsmérlő megnyilvánulása. Tavaly márciusban arról értekezett, hogy amikor Orbán Viktor kormányfő nem áll ki vitázni a politikai ellenfeleivel, azzal azt üzeni, hogy „így is van az országban mintegy 3 millió droid, aki csak azért rá szavaz, mert ő azt mondja, hogy szavazzon rá, függetlenül attól, hogy ő mit mond”.

Egy éve nyáron pedig agyhalottnak nevezte Magyarországot a labdarúgó-világbajnoki döntő után. Azt írta, „mennyi gusztustalan és rasszista ismerősöm van” – utalva arra, hogy sok hozzászóló szerint a horvát válogatott volt a torna igazi győztese amiért csak egy csapattól kapott ki.

MHO


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »