A MÖM előtt is örök példaként lebeg Potyka bácsi hazafiassága

A MÖM előtt is örök példaként lebeg Potyka bácsi hazafiassága

A Magyar Önvédelmi Mozgalom nekrológja:

A Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai megrendülve értesültek az egykori 56-os Szabadságharcos Porubszky István bajtársunk halálhíréről.

Magyar nemzeti tábor által Potyka bácsiként ismert és szeretett egykori forradalmár az 56-os szabadságharcban a kispesti felkelők parancsnoka volt.

Első fegyveres akciója alkalmával társaival elvágta a szovjet hírszerzés Soroksári úti kommunikációs vonalát. Majd nagy küzdelem árán kiszorították a szovjeteket a kispesti gránitgyárból. Többször keveredtek harcba a Kispesten keresztül a városközpont felé igyekvő szovjet erőkkel, köztük páncélosokkal.

A további harcok során fej- és combsérülést szenvedve is hősiesen küzdött tovább bajtársaival a többszörös túlerővel rendelkező szovjet haderő ellen. A szabadságharc leverését követően emigrált.

Magyarországra az úgynevezett rendszerváltást követően tért vissza, folytatva korábbi hazafias szerepvállalását, és hamarosan az egykori skinheadmozgalom támogatója lett, majd a Magyar Gárda megalakulását követően csatlakozott a szervezethez.

Ezúton fejezzük ki részvétünket az általunk nagyra becsült és tisztelt Potyka bácsi hozzátartozóinak és közeli barátainak!

A hazája iránti harcos és önfeláldozó szeretete örök példaként lebeg mozgalmunk tagjai előtt!

Korábban írtuk: Elhunyt Potyka bácsi, Kispest 1956-os ellenállásának vezéralakja, a Magyar Gárda ikonikus tagja


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »