A moldovai elnök aláírásgyűjtést indított a Romániával való egyesülés ellen

A moldovai elnök aláírásgyűjtést indított a Romániával való egyesülés ellen

Igor Dodon moldovai elnök bejelentette kedden, hogy aláírásgyűjtést indítottak Moldova államiságának támogatására, és az ország Romániával való egyesülésének elutasítására.

Az államfő Facebook-oldalán tette közzé az erről szóló nyilatkozatot, amelyet – mint mondta – elsőként szülőfaluja, Sadova lakói támogattak aláírásukkal.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdodon.igor1%2Fposts%2F1956900417884176&width=480&show_text=true&height=762&appId

Hírdetés

„Nem akarunk senkivel sem összeveszni, és nem kívánunk rosszat sem. De nem fogjuk eltűrni a hazánk államisága elleni merényletet (…) Moldova újra éppé válik, s nagy jövő elé néz majd azok kárára, akik államiságunk vesztét kívánják” – olvasható Dodon nyilatkozatában. Az államfő szerint Moldova túlnyomó többsége a hazafias álláspontot képviseli.

Dodon egyben nyíltan alkotmányellenesnek nevezte a Romániával való egyesülést támogatók cselekedeteit. Az elnök szerint az aláírásgyűjtéssel a Cselekvés-2012 nevű mozgalom kampányára reagálnak. A mozgalom aktivistái néhány moldovai községben akciókat szerveztek, amelyeken helyi vezetők Moldova Romániába való beolvadását támogatták.

Moldovában közvélemény-kutatási adatok szerint a lakosság mindössze 21 százaléka szorgalmazza Moldova beolvadását Romániába.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »