A MOL Fehérvár továbbjutott, győzelme ellenére a Kisvárda kiesett

A MOL Fehérvár továbbjutott, győzelme ellenére a Kisvárda kiesett

Mindkét magyar csapat 2-1-re megnyerte mai mérkőzését a labdarúgó Konferencia-ligában. Sorsukat az első mérkőzés döntötte el. A MOL Fehérvár továbbjutott, a következő fordulóban a német 1. FC Kölnnel játszik majd. A Kisvárda kiesett.

A hazai 5-0 után a MOL Fehérvár nyerni tudott Chisinauban is, mégpedig 2-1-re. Mindkét gólt a georgiai légiós, Budu Zivzivadze szerezte a Petrocub ellen. Michael Boris csapata 7-1-es összesítéssel ment tovább, következő ellenfele az 1. FC Köln lesz.

Hírdetés

A Kisvárda az első mérkőzésen balszerencsés körülmények között 3-0-ra veszített egy hete Moldéban. A visszavágón kiváló első félidőt produkált, Asani két góljával közel került ahhoz, hogy ledolgozza a hátrányát. A második félidő már kevésbé sikerült jól, a norvégok Mannsverk révén szépítettek, s szinte bebiztosították a továbbjutást.

A 2-1-es győzelem ellenére a Kisvárda 4-2-es összesítéssel búcsúzott. Mindazonáltal legyőzött egy olyan csapatot, amelyet két éve, a BL-selejtezőben a Ferencváros csak két döntetlennel ejtett ki. A szabolcsi csapat 2022 nyarán négy mérkőzést játszott a Konferencia-ligában, hármat megnyert, csak Moldéban kapott ki.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »