A moholi gyilkos Magyarországra szökött, két segítőjét letartóztatták

A nagykikindai rendőrség csütörtök délután letartóztatott két horgosi férfit, akik a gyanú szerint segítettek Bane Jovanovićnak (49) Moholról Magyarországra szökni. Az őrizetbe vett személyeknek 48 órás vizsgálati fogságot rendelt el az ügyész.

A rendőrség bővebb információkat most nem közöl, írja a Blic. A Dnevnik cikke szerint viszont a rendőrség tudja, hol tartózkodik Jovanović, csak az a kérdés, mikor tartóztatják le.

Bane Jovanović a gyanú szerint két embert megölt, négy személyt pedig megsebesített. Becsén rálőtt egykori élettársára, Jelena Stojkovra (29) és annak szállásadójára, Józsa Imrére (70). Azután autóval Moholra hajtott, ahol megölte Matija Petrovićot, megsebesítette feleségét (31), fiát (11) és menyét (23). Jelena Stojkov életéért négy napig küzdöttek a Vajdasági Klinikai Központ orvosai, de nem sikerült megmenteni.

Egy, a nyomozáshoz közeli forrás szerint a gyanúsított a bűncselekmény után felfegyverkezve egy sárga Mini Morissal hajtott el Moholról.

Az eddigi információk szerint a gyilkosság és a lövöldözés indítéka feltehetően a féltékenység volt, mert Jovanovićot egy hónappal ezelőtt elhagyta élettársa és Becsére költözött, a férfit pedig ez feldühítette.

A nagykikindai rendőrségen megerősítették, hogy Nebojša Stefanović belügyminiszter rendelete nyomán felfüggesztették az adai rendőrállomás vezetőjét, Zdravko Kašait, parancsnokhelyettesét, Milan Brojčint, valamint a nagykikindai rendőrigazgatóság ügyeletes szolgálatának vezetőjének, Momir Savićot, mert barátkoztak a gyanúsítottal. (Dnevnik, Blic, 021)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »