A miskolci gyermekvédelmet nem érdekli, hogy a játszótéren piálnak a gyerekek

Ha a képviselő azt szeretné, hogy a körzetében gyermekveszélyeztetés helyett rend legyen, akkor a gyermekvédelem munkáját is neki kell elvégeznie? – tette fel a kérdés szerdai sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán.

A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta, a választókörzetében található Barátság téri játszótéren gyerekek alkoholizáltak, amit jelzett a gyermekvédelemnek, hiszen ilyen esetekben felmerül a gyermekek veszélyeztetése. Bár a helyszínen rendőrségi intézkedés is történt, a miskolci gyermekvédelem mégis azt válaszolta, nem tudják beazonosítani a gyermekeket, mondván: „az adatok kiderítése, a jelzések elmaradása utáni kutatás nem tartozik a gyermekjóléti szolgálat kompetencia körébe”, ehelyett azt tanácsolják a képviselőnek: „szíveskedjen a Rendőrség felé jelezni, ha Ön ezt indokoltnak tartja”.

Pakusza Zoltán szerint pontosan látszik, hogy intézkedés helyett csupán a felelősség tologatása megy. „Ezt követően nem lehet csodálkozni azon, hogy városunkban folyamatosan növekszik a fiatalkorú bűnelkövetők száma” – hangsúlyozta a képviselő, aki arra kérte Miskolc polgármesterét, haladéktalanul vizsgáltassa ki az esetet, amely véleménye szerint megkérdőjelezi a vezetés szakmai alkalmasságát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »