A miniszterelnök már a barátaival is leszámol?

Médiaportfóliója miatt indulhatott támadás Spéder Zoltán milliárdos ellen. Az adóhatóság a kiadónál, a rendőrség az FHB csoportnál nyomoz.

Az FHB bankcsoport törvényesen és átláthatóan működik, a vezetés pedig együttműködik a rendőrség munkatársaival – írja közleményében a pénzintézet, amely azt is hangsúlyozza, hogy a Spéder Zoltánt ért támadásokra, rágalmakra nem kívánnak válaszolni. Azt írják: a nyomozóhatóságok arról tájékoztatták őket, hogy ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.

A milliárdos üzletember érdekeltségébe tartozó FHB Banknál, illetve a vele üzleti kapcsolatban álló Magyar Postánál csütörtökön tartottak házkutatást a rendőrök, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig hetek óta vizsgálja Spéder Zoltán médiavállalatának pénzügyeit is. Az üzletember érdekeltségébe tartozik a többi közt az Index, a Napi.hu, valamint a Portfolio.hu internetes portál is.

Ez van mögötte?

Médiaportfóliója miatt indulhatott támadás Spéder Zoltán ellen az Együtt szerint. Szigetvári Viktor azt mondja, az FHB-ügy azt mutatja, hogy a miniszterelnök már a barátaival is leszámol. „Azt gondolom, hogy Habony Árpád már annyi pénzt lopott, hogy a magyar médiapiacon szeretné ezt elkölteni, ennek része, hogy megszerezni szeretné az Indexet, a Népszabadságot, a Nemzeti Sportot és mindent a környékén. Ő egy olyan korrupt ember, aki Orbán Viktor akaratából ellopja az adófizetők pénzét, olajügyekben és más ügyekben gáz ügyekben és aztán beforgatja ezt a pénzt a médiapiacra ezzel kiszorítva a tisztességes, a sajtószabadságot szolgáló piaci szereplőket. Ez van mögötte. Ami történik Spéderrel, az azt mutatja, hogy az Orbán-rezsim már a barátokkal is leszámol” – nyilatkozta Szigetvári Viktor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »