A miniszter lépett

A miniszter lépett

Leváltották Andrej Holákot, az MH Manažment alelnökét, miután a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) csütörtökön (június 17.) letartóztatta. Erről Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter számolt be pénteki sajtótájékoztatóján.

Sulík a letartóztatott alelnök ügyével kapcsolatban pénteken találkozott Ľuboš Lopatkával, az MH Manažment vezérigazgatójával.

A találkozónk eredménye, hogy aláírtam a leváltását, és a mai nappal H. urat visszahívom az MH Manažment igazgatótanácsában betöltött funkciójából”

– mondta a miniszter.

A gazdasági miniszter hangsúlyozta: a leváltott menedzsert nem ismeri személyesen, és sosem találkoztak. Lopatka kérésére hagyta meg őt a korábbi pozíciójában, amit az ún. vállalati memóriával indokolt.

Hírdetés

Nagyon jó, ha bármely vállalat vezetőségében van valaki, aki ismeri annak történetét, és aki ennek részese volt. Jó, ha van valaki, aki mást is tud, mint ami az aktákban és e-mailekben van, és emlékszik arra, mi történt korábban az adott cégen belül”

– mondta Sulík. A miniszter szerint ezek az információk például a peres eljárások miatt fontosak, amelyekből az MH Manažmenten belül több mint 30 van.

Az MH Manažment vezérigazgatója személy szerint nem váltotta volna le az alelnököt, mert a vele kapcsolatos vádak nem függenek össze a vállalati tevékenységével, és egyelőre nem is bizonyítottak.

A körülmények ellenére azt kell mondjam, hogy Andrej Holák személyében egy korrekt embert ismertem meg. Nincs mit a szemére vetnem, sem szakmai szempontból, sem emberileg”

– így Lopatka.

Habár Sulík csütörtökön nem emlékezett rá, hogy Andrej Holákra egy éve Igor Matovič (OĽANO) akkori kormányfő már figyelmeztette, és le akarta őt váltani, pénteken elismerte, hogy ez így volt. A volt alelnök Sulík szerint már valószínűleg akkor sem térne vissza a posztjára, ha a jelenlegi vádakat törölnék.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »