A Mikola-botrány a vagyonnyilatkozati rendszer totális bukása

A mai sajtóhírek szerint Orbán Viktor államtitkára havi félmillió forintnyi, diplomatafeleségnek járó apanázst tett zsebre jogosulatlanul, vagyonnyilatkozatából „kifelejtette” korábbi, államtitkári fizetését, valamint egy offshore paradicsomban alapított családi alapítványát is.

A Jobbik a nép pártját fogva a kezdetektől a politikusi vagyonok átláthatóságáért küzd, ezért követendő példaként évek óta közzétesszük a velünk közös háztartásban élő hozzátartozóink vagyonnyilatkozatait is, hogy a nép számára is világos legyen: nekünk nincs mit takargatni. Beszédes, hogy sem a Fidesz, sem a baloldali pártok politikusai nem merik ezt megtenni.

A Jobbik a nyilvánvalóan hamis vagyonnyilatkozat miatt kezdeményezi a vagyonnyilatkozati eljárás megindítását Mikola István ellen.

Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő, a Mentelmi Bizottság tagja

Forrás: jobbik.hu

sokkaljobb-kommentár: Alkotott a Fidesz-törvénygyár egy olyan törvényt, hogy nincs kettős jövedelem: a nyugdíjas közalkalmazott vagy köztisztviselő el kell, hogy döntse, hogy fizetés, vagy nyugdíj. A törvény azonban a hatalomra nem vonatkozik! Rájárnak gátlástalanul a nyugdíjkasszára is az idősödő hatalmasságok, így Mikola István is, akit korábban a nemzet orvosaként is emlegettek. A járulékokat immár adóként szedik be, és épülhetnek belőle a stadionok, immár külföldön is! Ezeket a stadionokat fenn is kell majd tartani a magyar adófizetők pénzéből, mert veszteséget termelnek: se foci, se néző!

Mikola István 70 éves, elég magas nyugdíja lehet. Ideje lenne nyugalomba vonulni. Pontos és fontos beosztása biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Békéscsaba, 2017. február 15.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Született egy olyan Fidesz-fazonra igazított törvény, amely szerint az állami tulajdonú cégek vezéreinek fizetését ötmillió(!) forintra kell felemelni. És fel is emelték! Ennyit keres például a jegybank vezérkara is, akiknek minden kiadása (jövedelemtől a rezsiköltségig) a magyar adófizetőket terheli, nyereségét pedig nem a magyar államnak utalja, hanem alapítványokba kiszervezi a KÖZPÉNZT! Mostanában államosítják sorra a közmű-szolgáltatókat. Ott is ötmillió lesz vagy már lett is a vezérkar fizetése.” (Részlet a Legszebb hivatás a szívatás című írásból)

 

 

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »