A migránsok is kvótaellenesek?

Olaszországba és Görögországba érkezik a legtöbb bevándorló, de túl sokan vannak, ezért onnan sokakat más uniós országokban helyeznének el. Csakhogy a migránsok közül sokan szó szerint felszívódtak, amikor kiderült, hogy szegényebb országokat, Romániát, Bulgáriát jelölték ki számukra – jelentette a közmédia romániai tudósítója.

Az ENSZ menekültügyekért felelős képviselői azt mondják, a migránsok legtöbbször azért utasítanak el egy adott országot, mert attól tartanak, elválasztják őket családjuktól, illetve barátaiktól, a sajtó szerint mégis furcsa, hogy, noha a szegénység és a háború elől menekülnek, mégis válogatnak az őket befogadó országok között.

Az adatok ugyanis azt mutatják, hogy a szegényebb országokat utasítják el, valamint azokat, amelyeknek a szociális ellátása jóval elmarad a nyugatitól. Románia például az elmúlt időszakban 70 migráns befogadására készült, de felük eltűnt, illetve visszalépett az áthelyezési programból. (Bulgária is közel 70 migráns áthelyezését várta, de csak négyen jelentkeztek, és Litvánia esetében is eltűnt a jelentkezők harmada.)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »