A MIÉP álláspontja a boltok vasárnapi nyitva tartása kapcsán

A MIÉP álláspontja a boltok vasárnapi nyitva tartása kapcsán

NIF: Svájcban pl. ezelőtt kb. 25 évvel lezajlott ez a téma. A Svájci Keresztény Magyar Munkavállalók Szervezete tagja a Keresztény Munkavállalók szakszervezetének. Ennek a magyar szervezetnek a meghívására egyetlen alkalommal részt vettem a szakszervezet ülésén. Többek között ez volt az egyik téma: vasárnapi nyitvatartás. Egyöntetűen leszavazták. Habár nem voltam svájci állampolgár én is kaptam szavazó lapot, mivel helyettesítettem egy magyar, svájci  állampolgár meghívottat. En is ellene szavaztam, vagyis ne legyen kötelező a vasárnapi nyitvatartás!

A keresztény kultúrkörben kialakult tradíciókra való hivatkozás volt a leszavazás alapja!

Ezen kultúrkör értékeinek a fellazítása apró lépéssel történik (másik példa Valentin nap kitalálása!). Azóta Svájcban is megvan engedve a vasárnapi nyitvatartás, de ez az egyes cégekre van bízva. Így aztán maradt a vasárnapi zárva tartás! A nagy üzletláncolatoknak egy-egy nagyváros vasútállomásán vannak éjjel-nappal nyitva tartó nagyobb üzletei. Ennyi!!! A svájci népet kellene öntudatban követnie a magyarságnak. Leszavazták az évi 6 hetes fizetett vakációt is!!! (nem iskolai vakációra gondolok, hanem a munkahelyi “szabadságra”; nem szeretem ezt a kifejezést!!! )

A kisebbik kormányzó párt (KDNP) nem demagógia miatt lépett fel a vasárnapi nyitvatartás ellen!!! Viszont sajnálatos módon Surányi idejében, az MDF oldalán, megszavazták az abortusz törvényt!!! Az is sajnálatos, hogy a KDNP ennyire eljelentéktelenedett. Ebben a folyamatban benne volt a FIDESZ keze is. Surányit én nagyon hibásnak tartom ebben!

Javasolom egy-egy téma bírálata előtt legalább az EU tagállamaiban szétnézni, hogy mi is a témával kapcsolatos hozzáállás. Létezik-e egyáltalán a jelenség vagy a téma csak magyar specifikum!

MIÉP álláspont

Elutasítjuk a boltok vasárnapi nyitvatartását. Az emberek nem robotok, joguk van a szabad vasárnaphoz. A családok legalább ezt a napot tölthessék együtt, eljuthassanak templomba, vagy bárhova ahelyett, hogy a multinál éhbérért dolgoztassák őket, vagy plázákban, áruházakban császkáljanak, unaloműzés gyanánt. A hetedik napon a Jóisten is megpihent, ez a szabadnap jár a kereskedelemben dolgozóknak is. Aki be akar vásárolni hétvégére, bőven megvan a lehetősége. A vasárnapi boltzár jól működik Európában hosszú évtizedek óta.

Elhatárolódunk a Jobbiktól, akik azzal a lépésükkel, hogy néppártosodásuk érdekében a szoclibek mellé álltak, a saját szavazóik hátába döfték a kést.

Elhatárolódunk a baloldal -az én templomom a pláza- és hasonló ateista szlogenjeitől. A választók kétszer nemet mondtak az istentelenségükre, takarodjanak a közéletből.

Szánalmasnak tarjuk a kormány azon döntését, mely alapján a boltok vasárnapi zárvatartásával kapcsolatos törvény visszavonták. Ha már bevezették, merjék vállalni és megküzdeni az igazukért, még ha veszítenének is. Vonják vissza, ha a többség azt akarja. A többség akarata nem derült ki népszavazás híján. A kormány megfutamodott, nem mer kockázatot vállalni, pedig ez a törvény az, melyet a kormány törzsvszavazói nagy többséggel támogatnak és most őket köpik szemen. Innen is látszik, hogy csak szavaiban van keresztény kormánya hazánknak.

Magyar Igazság és Élet Pártja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Értelmezés, Belföld, EU, Magyar szemmel Tagged: európai dekadencia, Jézus, keresztény egység, keresztre feszítve, kufárok, vasárnap


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »