A Microsoft beharangozta új operációs rendszerét a Windows 10X-et

A Microsoft beharangozta új operációs rendszerét a Windows 10X-et

A Windows operációs rendszer új verziója a Windows 10X nevet viseli. Különlegessége abban áll, hogy sok újítást és hasznos megoldást ígér a két képernyőt használó felhasználók számára.

A Start menü például hosszú legördülő listát kapott, ami az okostelefon- és táblagép-felhasználók igényeinek fele meg leginkább. Sokat javítottak az érintőképernyős navigáción, a hangvezérlésen és a biztonsági réseket is megpróbálták minimalizálni.

Hírdetés

A szakportálok szerint azonban jelenlegi számítógépünkre és táblagépünkre nem tudjuk majd telepíteni, mert kizárólag hajlítható kijelzőjű vagy dupla képernyőjű eszközökön lehet majd használni. Az elég specifikus feltételek miatt a Surface Neo, az ASUS, a DELL, a HP és Lenovo egyes új modelljei kapnak csak belőle.

A Windows 10X a Surface Neo laptopon mutatkozik be először, amely a Microsoft első laptopként és táblagépként is használható eszköze, amely ráadásul két, 360 fokban forgatható képernyővel is rendelkezik. A Windows 10X végleges, forgalomba szánt verziója leghamarább a jövő év végén készül el.

techbox.dennikn.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »