A mi jelünk a kereszt: Esterházy János Zarándoknap Alsóbodokon

A mi jelünk a kereszt: Esterházy János Zarándoknap Alsóbodokon

A mi jelünk a kereszt jegyében kezdődött el az Esterházy János Zarándoknap az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontban. Isten szolgája Esterházy János születésének 120. évfordulója és végső nyugalomra helyezésének 4. évfordulója alkalmából gyülekeznek a zarándokok a Szent Kereszt felmagasztalása kápolna dombján. Kövessék velünk élő írásos közvetítésünket.

A program vigíliai eseményekkel kezdődött szeptember 17-én, pénteken, valamint a Triptichon című három részes Esterházy-filmeposz méltatásával és bemutatásával. A szombati napon, szeptember 18-án tíz órától érkeznek folyamatosan a zarándokok a szent központba.

A zarándokok fogadása közben Ifj. Csámpai Ottó, a központ vezetője értékelte az intézmény elmúlt évének történéseit, az értékelő munkához csatlakozott Molnár Imre, történész, Esterházy János életrajzkutatója is.

Hírdetés

Az értékelőt követően a tanúságtételekre került sor. A tápiómenti nagyboldogasszony közösség képviselői lenyűgözőnek tartják a központ szellemiségét és metaforikus történetet meséltek Jézus Krisztusról, ahogy a „menyország polgármestereként” menti meg az embereket, ragadja ki őket a mindennapok sarából és emeli be a mennyek országába.

Tanúságtételt tett Kantár Éva, a Csemadok Érsekújvári területi Választmányának elnöke.

„Esterházy csodálatos példakép, mert azt az értékrendet, amit képviselt, a közélet és magánélet minden területén alkalmazni lehet. Magam is kisebbségi sors részese és harcosa vagyok, aki örül mindennek, ami kedvező a magyarságra nézve” – mondta.

A tanúságtételeket megszakítva Nagy Ferenc költő adta elő saját versét, Esterházy János emlékére címmel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »