A Mi Hazánk járulékkedvezményekkel is segítené a gyermekvállalást

A Mi Hazánk Mozgalom járulékkedvezményekkel, a részmunkaidős foglalkoztatás és a családbarát munkahelyek támogatásával, a bölcsődei férőhelyek bővítésével és a gyermeknevelés költségeire fordítható köztehermentes utalványokkal támogatná a gyermekvállalást – közölte a párt elnökhelyettese kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Dúró Dóra szerint sem a Fidesz intézkedései, sem a balliberális tömb elképzelései nem elegendőek a demográfiai helyzet javításához.

Hírdetés

A szülőképes nők létszámának érzékeltetésére példaként említette, hogy jelenleg 81 ezer 40 éves nő él Magyarországon, ám tíz év múlva már csak 35 ezren lesznek. Szerinte ez azt jelenti, hogy a kormány elképzeléseiben szereplő évi 140 ezer újszülöttet 2030-ban már ennek a 35 ezer nőnek kellene világra hoznia, ez pedig négy gyermek vállalását jelentené fejenként.

A részmunkaidős foglalkoztatást támogató kedvezményekkel összefüggésben rámutatott: a felmérések szerint a nők 70 százaléka dolgozni szeretne a gyermekvállalás mellett. További 25 százalék szentelné az életét teljes egészében a családnak, aminek támogatásához szükséges a főállású anyaság bevezetése – mondta Dúró Dóra.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »