A Mi Hazánk az egyetlen párt, mely eltörölné a mentelmi jogot

A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amely eltörölné az országgyűlési képviselők mentelmi jogát – jelentette ki az ellenzéki párt alelnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Mi Hazánk szerint ugyanis a mentelmi jog ellentétes a törvény előtti egyenlőség elvével, és csupán arra jó, hogy kiskaput jelentsen a politikusbűnözők számára – közölte Novák Előd.

Közölte, a Mi Hazánk először társadalmi vitát kezdeményez a mentelmi jog eltörléséről, illetve a következő időszakban javasolni fogják az Országgyűlésben az alaptörvény módosítását. Úgy vélekedett, álságos az az érv, hogy a mentelmi jog fenntartása szükséges a hatékony képviselői munka végzéséhez.

Hírdetés

Felidézte, hogy őt magát is számos alkalommal perelték be, jelentették fel, állították elő, ám bíróság előtt védte meg az igazát. 2006 október 23. után például öt különböző ügyben állapította meg a bíróság, hogy jogszerűtlenül állították elő.

(MTI)

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmihazank%2Fvideos%2F349824639270637%2F&width=480&show_text=false&height=270&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »