A mezõgazdasági miniszter a sertéspestisrõl beszélt, és valahogy a holokauszthoz jutott

A mezõgazdasági miniszter a sertéspestisrõl beszélt, és valahogy a holokauszthoz jutott

Petre Daea mezőgazdasági miniszternek le kell mondania és bocsánatot kell kérnie a holokauszt áldozataitól – jelentette ki csütörtökön Ionel Dancă. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője ‘megengedhetetlennek’ minősítette, hogy a mezőgazdasági miniszter a sertések elhamvasztását az auschwitzi áldozatokhoz hasonlította.

‘Petre Daeának sürgősen be kell nyújtania lemondását és nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a holokauszt auschwitzi áldozataitól. Ha ezt nem teszi meg, felszólítjuk Viorica Dăncilă kormányfőt, hogy váltsa le a minisztert. Az auschwitzi áldozatok és az elhamvasztott sertések összehasonlítása olyan megengedhetetlen cselekedet, amelynek azonnali következményei kell hogy legyenek’ – írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Ionel Dancă.

Hírdetés

Petre Daea arról beszélt kedd este az Antena 3 televízióban, hogy a tulceai Carniprod farmon 45 000 sertést kellett elhamvasztani az afrikai sertéspestis-góc elszigeteléséért, és azt mondta: ‘Az összes állatot el kell égetni… kemény munka van ott, kérem… úgy dolgoznak, mint Auschwitzban’.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »