A merénylők családtagjain áll bosszút a világ legerkölcsösebb hadserege

A merénylők családtagjain áll bosszút a világ legerkölcsösebb hadserege

Az izraeli hadsereg lerombolta hétfőn annak a három palesztin merénylőnek a házait a ciszjordániai Kabatíja településen, akik február elején izraeli katonákat támadtak meg egy ellenőrzőpontnál. A katonák mindhárom merénylőt agyonlőtték a támadáskor. A bontást végrehajtó katonákra is tüzet nyitottak, a kialakult tűzpárbajban két palesztin megsebesült – közölték palesztin biztonsági tisztségviselők.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Izraelben és a palesztin területeken több mint öt hónapja szinte mindennaposak a merényletek és az összetűzések a palesztinok és az izraeli rendfenntartók között. Október elseje óta több, mint 200 palesztin vesztette életét az izraeli biztonságiakkal kirobbant összecsapásokban.

Kétharmaduk merényletet próbált meg elkövetni. Az erőszakhullámban eddig 28 izraeli, egy amerikai turista, valamint egy eritreai és egy szudáni menekült halt meg.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nemrég úgy döntött, hogy fel kell gyorsítani a merénylők házainak lerombolását. A házrombolás intézményét elítélők szerint ez kollektív büntetés, mert a merénylők családtagjai hajléktalanokká válnak.

Legalább 208 palesztin, köztük gyermekek és nők, vesztette életét az izraeli erők tavaly októberében megkezdődött “rendcsinálásában”.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »