A mentőst lefejelte, a rendőrt pedig megharapta egy 14 éves cigány Mindszenten – kiccsaládja másként emlékszik

A mentőst lefejelte, a rendőrt pedig megharapta egy 14 éves cigány Mindszenten – kiccsaládja másként emlékszik

Egy 14 éves cigány fejelt le egy mentőst szolgálat közben Mindszenten, és – a Délmagyar információi szerint – egy intézkedő rendőrt pedig megharapott. Büntetőeljárás indult ellene. Máriusz családja természetesen másképp emlékszik a történtekre.

– A padlón lévő vértócsán megcsúsztam, és véletlen fejeltem meg a mentőst – állította a megyei lapnak igazmondó Máriusz. A 14 éves mindszenti cigány azt mondta, ideges volt, és azért tört össze egy tükröt. Az üveg sebeket ejtett a gyűrűs- és a kisujján, tegnap még egyiket sem tudta mozgatni szegény, több öltéssel varrták össze. A cigányt bilincsben vitték el, mert lefejelte az egyik mentőst, aki azonnal értesítette a rendőrséget.


Szegény Máriusznak két ujjacskáját vágta el a tükör, amit idegességében összetört

Valóban megtámadtak egy közfeladatot ellátó mentődolgozót péntek éjjel, írta a lap megkeresésére Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet regionális igazgatója.

Zentay Attila hozzátette, bajtársa nem szenvedett súlyos sérülést, az események feldolgozásához az intézményi pszichiáter segítségét sem kérte. Zentay hozzátette: az esetet mélységesen elítéli. A helyszínen rendőri intézkedés történt, hivatalból az Országos Mentőszolgálat feljelentést tett. Úgy véli, a munkatársát ért fizikai és lelki atrocitás nem megengedhető, a mentés biztonsága is veszélybe kerülhet.

Mivel az ügy vizsgálata tart, így Zentay Attila több információt nem adott, és ahhoz sem járult hozzá, hogy kollégája nyilatkozzon a lapnak.

A szomszédoktól megtudták: nagy őrjöngés volt a Thököly utcai házban, ami előtt a mentő és több rendőrautó is állt éjfél körül. Úgy tudják, a fiú lefejelte a mentőtisztet, aki segíteni akart neki. A mentősök hívták a rendőröket, akik próbálták őt lefogni. Az őrjöngő cigány ekkor harapta meg egyiküket.

– Ketten tartottak, annyira nem voltam magamnál. Hogy is fejeltem volna le és haraphattam volna meg ilyen állapotban szándékosan valakit? – kérdezte feldúltan a fiatal, aki a beszélgetés közben elmesélte, több alkalommal is volt már dolga a rendőrökkel.

– Nagy volt a pánik, kiabáltunk. A fiam egyáltalán nem volt magánál, sőt azt mondta, gyógyszert vagy valami mást vett be, amire ivott is – mesélte a kis Máriusz édesanyja. Az asszony hozzátette: Máriusz nem szándékosan fejelte le a mentőst, harapásra ő sem emlékezett. – Ömlött a kezéből a vér. Azonnal hívtuk a mentőt – magyarázta az asszony. Hozzátette, a helyi ügyelet érkezett meg először, majd csak később a mentő. Mivel kicsi fia többször is elájult, így vízzel locsolták, hogy eszméleténél legyen.

A mentős elleni támadás ügyében a vásárhelyi rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított büntetőeljárást. A harapás ügyében pedig a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tett a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségen. Szanka Ferenc, az ügyészség szóvivője elmondta: mivel az eset hétvégén történt, egy-két napon belül pontosabb információkkal rendelkezik majd.

(Kuruc.info – Délmagyar nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »