A mentálisan sérült embereket keresik a terroristaszervezetek

MTI nyomán

 

Végh József kriminálpszichológus szerint tendencia lehet, hogy az utóbbi időben a terrorszervezetek könnyen befolyásolható vagy mentálisan zavart embereket keresnek, mert bennük sok az elfojtott agresszív indulat.

Végh József, akit a londoni késelés kapcsán kérdeztek az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön, azt mondta: nem zárja ki egymást, hogy az elkövető mentális zavartsága áll a bűncselekmény mögött, és az, hogy terrorista indíttatású lenne a támadás.

A paranoiás kórformák, illetve a paranoid skizofrénia különösen alkalmassá tehet valakit arra, hogy terrorcselekményt kövessen el – mondta Végh József, hozzátéve:

a beszervezők biztosan tudatosan “utaznak” az ilyen emberekre, mert bennük “fékezhetetlen agresszió” van, és ehhez kapnak egy leegyszerűsített világképet, valamint kiélhetik gyilkos szándékaikat, illetve “befejezhetik földi pályafutásukat.

Kitért arra is: ha több a rendőr az utcákon, az sem tántorítja el az elkövetőt tette végrehajtásától, csak előbbre hozza vagy elhalasztja a terrorcselekményt. Egy ember meghalt, öten megsebesültek egy késelésben London belvárosában csütörtökre virradó éjjel, a tettest, egy vélhetően mentálisan zavart 19 éves fiatal férfit elfogták a rendőrök. Újabb bejelentés szerint a férfi szomáliai származású norvég állampolgár.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »