A menekültekért való imádság hetét tartják Lengyelországban

A menekültekért való imádság hetét tartják Lengyelországban

Lengyelországban október elsején imahét kezdődött a menekültekért. Több mint húsz város csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük Varsó, Krakkó, Poznań és Gniezno. A nyitó napon Kazimierz Nycz bíboros vezetett imavirrasztást Varsóban.

„Hogyan fogadjuk be a menekülteket?” – vetődött fel a kérdés Ferenc pápa és a lengyel püspökök találkozóján júliusban, a krakkói Ifjúsági Találkozó idején. „Mindenkinek magának kell látnia, hogyan” – mondta a pápa és arra hívott mindenkit, legyen nyitott a szíve és imádkozzon a menekültekért, mert az imádság hegyeket mozgat meg.

Erre a meghívásra válaszolva a Szent Egyed közösség és a lengyel Caritas, több más szervezettel közösen, életre hívta a menekültekért való imádság hetét.

Az imádságos hét Varsóban kezdődött egy imavirrasztással azokért, „akik a remény útján haltak meg”. A virrasztást Kazimierz Nycz bíboros vezette a Keresztelő Szent János-székesegyházban. A szertartáson részt vett egy idős szír házaspár is, Antoun és Nabiha, akik néhány hónappal ezelőtt érkeztek Lengyelországba és a varsói Szent Egyed közösség egyik családja fogadta be őket.

Október 2-án Poznańban tartottak imádságot Stanisław Gądecki érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke vezetésével. A menekültekért való imádság hete október 8-án, szombaton ér véget Gnieznóban, ahol Grzegorz Polak gnieznói érsek, lengyel prímás vezeti az imavirrasztást.

Forrás és fotó: Santegidio.org

Magyar Kurír
(tzs)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »