A meleglobbi közben van néha egy kis fesztivál is az idei Szigeten

A meleglobbi közben van néha egy kis fesztivál is az idei Szigeten

Propagandamentes fesztivál. A Sziget kapcsán nem hallottuk az ellenzék ezen követelését, hiszen a fesztiválon egyszer sem bukkant fel eddig Orbán Viktor beszéde, a meleglobbi pedig ugyebár nem számít propagandának: az kizárólag a szeretetről, a befogadásról, a megértésről és a klímavédelemről szól, aki meg nem így gondolja, az náci, kirekesztő, populista, homofób.

Ugyanez vonatkozik azokra, akiket az egész nem érdekel, és nem is akarnak hallani róla.

Nincs helye egy fesztiválon a propagandának, mert egy ilyen eseményre bulizni járnak az emberek, ahol nem azt szeretnék, hogy megpróbálják őket meggyőzni valamiről. Ettől zengett az ellenzéki média a VOLT Fesztivál idején, ahol néhány másodpercre felvillant Orbán Viktor 30 évvel ezelőtti, történelmi beszéde Nagy Imre újratemetésének alkalmából. A Sziget vége felé még egyszer sem hallottunk ezzel kapcsolatos hisztériát, annak ellenére, hogy az egyhetes buli szinte kizárólag a meleglobbiról szól – valójában kis túlzással fogalmazhatnánk úgy is, hogy a meleglobbi közben néha van egy kis buli is. A tolerancia persze az élet minden területére kiterjed a Hajógyári-szigeten, így jó nagy adagokban kaphatunk klímavédelmet, menekültügyeket, szólásszabadságot és persze végtelen szeretetet, amit a haladók persze a maguk módján képzelnek el, és amiből csak azoknak jár, akik úgy gondolják, ahogy ők.

De lássuk, hogy milyen fergeteges mulatságokon vehetünk/vehetünk részt idén a Szigeten:

Hírdetés

Menekültek a világ körül – beszélgetés és filmvetítés a migrációról
Erőszakmentes kommunikáció a mindennapokban
Zenei és politikai mozgalom a rasszizmus ellen
A bevándorlás küzdelmei
Rajtad áll a jövőd – Egy generáció korlátok nélkül (beszélgetés a kirekesztésről és elfogadásról)
Emberi jogok: migráció és integráció

Ez persze csak néhány az érzékenyítő programok közül; a Nagyszínpadon például olyan fellépőbe volt szerencsénk belefutni, aki a szeretet nagyköveteként próbálta meggyőzni a közönséget arról, hogy csak az lehet valódi klímavédő, aki elfogadja a másságot. Közben persze többször elhangzott, hogy a büszke európai polgár kiáll az egyenlőség mellett, és azt sem kérdőjelezi meg, hogy a populizmus egyenlő azzal a szívószállal, amit egy palackorrú delfin szippant le, meg ami elolvasztja a sarki jeget. Vagy valami ilyesmi. És ezzel a héven is zajló csillámpartyk résztvevői maximálisan egyetértenek.

Tény, hogy a Sziget minden évben a város legnagyobb buliját hozza, a fesztiválozóknak hatalmas élményt nyújt, és Magyarországot kiemelt helyre teszi a világtérképen, így természetesen nem haragszunk rá, vagy ha igen, akkor maximum az italárak miatt.

A meleglobbi ellenpontjaként egyébként szerencsére Hungarikum Falu is van a fesztiválon, ahol az ország különböző pontjain honos hagyományokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, és a nőnek öltözött férfiak helyett például néptáncosokkal is összefuthat az ember kosárfonás közben. Szerencsére elég sok külföldi fesztiválozó él ennek a területnek a lehetőségeivel: ők valószínűleg azok, akik a következő látogatásuk alkalmával nemcsak a bulinegyedet pusztítják majd el, hanem érdeklődve látogatják majd végig az egész történelmi Budapestet.

pesti srácok.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »