A meleg élettársi kapcsolat mintájára legális poligámiát követelnek az olasz muzulmánok

A meleg élettársi kapcsolat mintájára legális poligámiát követelnek az olasz muzulmánok

Breitbart

A homoszexuális élettársi kapcsolat elfogadásának mintájára az Iszlám Közösségek és Szervezetek Szövetségének (UCOII) alapítója, Hamza Piccardo szerint Olaszországának a poligámiát is legalizálnia kellene, adta hírül a Breitbart.

Piccardo szerint az iszlámban engedélyezett többnejűség “ugyanolyan államolgári jog” kellene legyen, mint az azonos neműek élettársi kapcsolata – melyet a muzulmán hit blaszfémiának és halállal büntetendő aktusnak tart.

Az UCOII alapítója a következőképpen érvelt Facebook-bejegyzésében:

“Ha már az állampolgári jogoknál tartunk, akkor a poligámia is állampolgári jog. A muzulmánok nem értenek egyet a homoszexuális párkapcsolatokkal, mégis el kell fogadniuk egy olyan rendszert, ami megengedi ezeket. Nincs ok, amiért Olaszországnak ne kellene elfogadnia a kölcsönös beleegyezésen alapuló, többnejű házasságokat.”

Álláspontja szerint a többnejűség bevezetése gazdaságilag is hasznos lenne az országnak, a kérdés pedig arról szól, hogy valóban mindenki egyenlő-e az olasz törvények színe előtt.

Az ötlet, ahogy az előre várható volt, komoly felháborodást váltott ki az olasz politikai szférában.

Debora Serracchiani, a kormányzó Demokrata Párt alelnöke például így reagált a nevetséges fölvetésre:

“A női jogokért vívott évtizedes küzdelem nem söpörhető félre. A poligámiának semmi köze az állampolgári jogokhoz.”

Az Északi Liga EP-képviselője, Paolo Grimoldi így fogalmazott:

“Ez az a mérsékelt iszlám, mellyel az olasz kormány továbbra is fenn akarja tartani a párbeszédet.”

Piccardo, érzékelve, hogy túllőtt a célon, megpróbálta menteni a menthetőt, és a következőképpen igyekezett elvenni a javaslat élét:

“Egy puszta jogfilozófiai megfontolás olyan groteszk hisztériát kavart, hogy az már vicces.”

Olaszországban hatalmas társadalmi vitát generált az egynemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatának legalizálása, melyet sokan a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által kifejtett lobbitevékenység végeredményének tartanak, hiszen a szervezet nyíltan kampányolt a törvény elfogadása mellett.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »