A melbourne-i gázolón elmeorvosi vizsgálatot kell végezni

A melbourne-i gázolón elmeorvosi vizsgálatot kell végezni

Elmeorvosi vizsgálatot kell végezni a múlt heti melbourne-i gázolás elkövetőjén – közölte a bíróság szerdán. A 32 éves, afgán származású ausztrál állampolgár, Saeed Noori múlt csütörtökön szándékosan a tömegbe hajtott Melbourne központjában egy gyalogosátkelőnél, a gázolás után 19 embert szállítottak kórházba. A férfi állítása szerint a „muszlimokkal szembeni rossz bánásmód” ellen akart tiltakozni tettével.

Hírdetés

Védője, Tass Antos a Herald Sun című melbourne-i napilap szerint közölte, hogy védencén elmeorvosi vizsgálatot kell végezni, és meg kell állapítani, alkalmas-e arra, hogy részt vegyen egy büntetőeljárásban. John Hardy bíró közölte a börtönhatóságokkal, hogy a vádlott, aki ellen 18-rendbeli emberölési kísérlet miatt emeltek vádat, feltehetőleg pszichés beteg, illetve drogelvonási tünetekben szenved, és elrendelte a megfelelő orvosi kezelését.

http://mno.hu/

A meghallgatáson nem rendelkeztek a vádlott szabadlábra helyezéséről óvadék ellenében. Noorinak 2018. május 30-án kell legközelebb megjelennie a bíróságon. A gázolás sérültjei közül egy hatvanas éveiben járó, dél-koreai férfi és egy 83 éves, melbourne-i férfi állapota még szerdán is válságos volt. Egy héttel a gázolás után még mindig hat embert ápolnak kórházban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »