A melbourne-i gázolón elmeorvosi vizsgálatot kell elvégezni

A melbourne-i gázolón elmeorvosi vizsgálatot kell elvégezni

Elmeorvosi vizsgálatot kell elvégezni a múlt heti melbourne-i gázolás elkövetőjén – közölte a bíróság szerdán. A 32 éves afgán származású ausztrál állampolgár, Saeed Noori múlt csütörtökön szándékosan a tömegbe hajtott Melbourne központjában egy gyalogos átkelőnél, s a gázolás után 19 embert szállítottak kórházba. A férfi állítása szerint a „muszlimokkal szembeni rossz bánásmód” ellen akart tiltakozni tettével.

Védője, Tass Antos a Herald Sun című melbourne-i napilap szerint közölte, hogy védencén elmeorvosi vizsgálatot kell elvégezni, és meg kell állapítani, alkalmas-e arra, hogy részt vegyen egy büntetőeljárásban. John Hardy bíró közölte a börtönhatóságokkal, hogy a vádlott, aki ellen 18 rendbeli emberölési kísérlet miatt emeltek vádat, feltehetően pszichés beteg, illetve drogelvonási tünetekben szenved, és elrendelte a megfelelő orvosi kezelését.

http://mno.hu/

A meghallgatáson nem rendelkeztek a vádlott óvadék ellenében történő szabadlábra helyezéséről. Noorinak 2018. május 30-án kell legközelebb megjelennie a bíróságon. A gázolás sérültjei közül egy hatvanas éveiben járó dél-koreai férfi és egy 83 éves melbourne-i férfi állapota még szerdán is válságos volt. Közel egy héttel a gázolás után még mindig hat embert ápolnak kórházban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »