A megtámadott verseci újságíró felhagyott hivatásával

A megtámadott verseci újságíró felhagyott hivatásával

Aleksandar Čupić, az E-Vršac portál egykori fő- és felelős szerkesztője felhagyott az újságírással azok után, hogy idén májusban megtámadta egy helyi üzletember fia, Milan Tikić, akiről az esetet megelőzően cikkezett.

Tikić beismerte, hogy megtámadta az újságírót.

Čupić azt mondja, a támadás óta poszttraumás stresszben szenved, s többé nem tud újságírással foglalkozni. „Otthagytam mindent, a portál tulajdonjogát egyik kollégámra bíztam, többé nem szeretném, ha bármilyen kapcsolatom is lenne az újságírói munkával. Ez a támadás legnagyobb következménye rám nézve” – mondja Čupić.

Hozzátette, elállt a Tikić elleni feljelentéstől is, mert a támadást nem gyilkossági kísérletként kezelték, hanem közveszélyokozásként, valamint könnyebb testi sérülések okozásaként. Mint mondja, az volt számára a legfontosabb, hogy Tikić elismerte a támadást. „A támadás után nyolc nappal tájékoztattak, hogy elvetették a feljelentést, mert teljesítette a kötelezettségét. Úgy hallottam, Tikić humanitárius célokra fizetett be pénzt” – mondta.

Aleksandar Čupićot május 5-én gázolta el autójával Milan Tikić, akiről korábban illegális tevékenységeivel kapcsolatban írt cikkeket. (UNS)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »