A megismételt polgármester-választás előtt 3 nappal a Fidesznek eszébe jutott a 800 kirúgott jászberényi munkavállaló

A megismételt polgármester-választás előtt 3 nappal a Fidesznek eszébe jutott a 800 kirúgott jászberényi munkavállaló

November 10-én, vasárnap Jászberényben megismételt polgármester-választást tartanak, miután a Fidesz nem volt képes elviselni, hogy az ellenzék közös jelöltje, Budai Lóránt nyert október 13-án. A fideszes Szabó Tamás kampányát most az Orbán-kormány is megtámogatta, nem is akárhogyan, három nappal a választások előtt, csütörtökön

maga Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatott el a Jászság fővárosába egy gazdasági fórumra, hogy mondjon egy meglepőt az eddigi városvezetőről.

Szijjártó Péter állítása szerint ugyanis Szabó Tamással közösen kidolgozott a kormányzat egy hatpontos akciótervet, ami garantálja, hogy az Electrolux csoportos létszámleépítéssel érintett mintegy 800 munkavállalója nem lesz munkanélküli, és Jászberény sem fogja megérezni a vállalat kapacitásleépítését. 

Ahogy az ismert, az Electrolux még szeptember elején jelentette be, hogy a termelés átszervezése miatt 800 munkavállalótól válik meg, ami láthatóan villámcsapásként érte a multikat stratégiai partnerként kezelő Orbán-kormányt, és Jászberény fideszes városvezetését is. Jobb ötlet híján azzal nyugtatták az elbocsájtás előtt állókat, hogy a Jászságban is komoly a munkaerőhiány (egyébiránt nagyarányú az ukrán vendégmunkások száma is), ezért majd biztosan találnak új munkahelyet az utcára kerülő alkalmazottak. 

Hírdetés

Aztán csend lett. Olyannyira, hogy még az októberi önkormányzati választási kampányban sem foglalkozott ezzel a kérdéssel Szabó Tamás. 

Budai Lóránt szerint sem több a mai bejelentés puszta kampányfogásnál.

“Se víziója, se terve, se programja, se egy, se hat, se tizenkét pontja nem volt sem Szabó Tamásnak, sem pedig az Orbán-kormánynak az Electrolux utcára kerülő munkavállalói számára. Annyi történt, hogy az október 13-ai vereségük után hirtelen fontos lett a Fidesz számára Jászberény, és most mondaniuk kellett valamit az érdemi megoldásra hiába váró, bizonytalanságban élő jászberényi családok számára”

– fogalmazott az ellenzéki polgármester-jelölt. 

Hangsúlyozta azt is, hogy a kormányzati propaganda által hivatkozott 800 ember a valóságban sokkal nagyobb számot jelent, hiszen a leépítés a beszállítókat, illetve a családtagokat is érinti. Másrészt azért sem reális, hogy mindenkit át tudnak venni, mert egy Electroluxban dolgozó mérnöknek, csoportvezetőnek nem életszerű alternatíva egy szalag mellett dolgozni valamelyik jászsági üzemben – fogalmazott. 
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »