A megerősítő oltást a nem regisztrált érdeklődők is felvehetik

A megerősítő oltást a nem regisztrált érdeklődők is felvehetik

Az érdeklődők előzetes regisztráció nélkül is felvehetik a COVID-19 betegség elleni védőoltás harmadik adagját. Elég, ha az oltóközpontban felmutatják az érvényes, uniós COVID igazolványt, és ezzel igazolják, hogy már megkapták a második dózist. A TASR hírügynökséget Alžbeta Sivá, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) szóvivője tájékoztatta kedden.

Az oltóközpont munkatársa a helyszínen fogja ellenőrizni, hogy a második adag beadása óta eltelt-e a szükséges idő. Az egészségügyi tárca hétről hétre közzéteszi a www.health.gov.sk oldalon azoknak az oltóhelyeknek a listáját és a nyitvatartási időt, ahol előzetes regisztráció nélkül is lehet oltakozni.

Hírdetés

Az NCZI a napokban csaknem 1,5 millió SMS üzenetet küld szét, melyekben meghívja az állampolgárokat a COVID-19 betegség elleni vakcina megerősítő dózisának felvételére.

Az SMS üzenet tartalmazni fog egy PIN kódot, ezzel és a személyi számmal lehet regisztrálni az oltásra. Sivá elmondása szerint azoknak, akik korábban nem kaptak PIN kódot, az NCZI a meghívó SMS elküldése előtt generálni fog egy teljesen újat.

A harmadik, ún. megerősítő oltást leghamarabb a második dózis beadása után három hónappal vehetik fel a 18 évnél idősebb érdeklődők. Azok is regisztrálhatnak a megerősítő oltásra, akik az oltakozás után estek át a COVID-19 betegségen, vagy monoklonális ellenanyagokkal kezelték őket. Azok, akik „egyadagos” vakcinát kaptak, két hónap elteltével vehetik fel a megerősítő oltást.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »