A medvék számát kell szabályozni, nem az önkormányzatokat büntetni

A medvék számát kell szabályozni, nem az önkormányzatokat büntetni

A hatóságoknak elsősorban a barnamedvék számának szabályozására kellene összpontosítaniuk, és nem a helyi önkormányzatokkal szembeni azonnali büntetésre, amelyek a jelenlegi, Covid utáni időszakban már így is anyagilag eléggé érintettek. Ezt a TASR számára Marian Alberty, a Breznói járásban található Sebesér (Bystrá) polgármestere nyilatkozta válaszul a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet szankciójának kirovására, mivel a hulladéktárolókat elégtelenül biztosították a medvék elől.

Merem állítani, hogy a Környezetvédelmi Felügyeletnek nem kellett volna az önkormányzatnak azonnali bírságot kiszabnia, mivel a falunkban nem volt probléma a hulladékkal és a barnamedvével

– mondta, hozzátéve, hogy a faluban csak egy barnamedve jelent meg. az elmúlt években. csak egyszer “, tavaly, és nem veszélyeztette a konténereket vagy a konténerállványokat.

Hírdetés

Alberty rámutatott, az önkormányzatnak nincs lehetősége saját forrásból finanszírozni a konténerek biztosítását. Ezért a követelményeknek megfelelően kidolgozta “A hulladék biztosítása Sebesér faluban a barnamedve hozzáférése ellen” c. projektet, amivel közel 45 000 euró összegű támogatást kért a Környezetvédelmi Alapból.

Jelenleg döntésre várunk

– tette hozzá.

 Az önkormányzat fellebbezést nyújtott be a SIŽP-től 2500 euró összegű bírság kiszabása ellen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »