A Mazsihisz vezetése az anyaállam nagykövetével szurkolt a "megtámadott Izraelnek" a Jeruzsálem parkban

A Mazsihisz vezetése az anyaállam nagykövetével szurkolt a "megtámadott Izraelnek" a Jeruzsálem parkban

A magyarországi zsidó közösség szolidaritásáról biztosította Izraelt Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke csütörtökön Budapesten.

A I. kerületi Jeruzsálem parkban tartott megemlékezésen Heisler András úgy fogalmazott: "a magyarországi zsidó közösség tagjaiként szolidárisak vagyunk a megtámadott Izraellel, elismerjük az ország önvédelemhez való jogát, és a Mindenhatóhoz fordulva imádkozunk a békéért".

Azt mondta: Jeruzsálem Izrael fővárosa, egyben a három legnagyobb monoteista világvallás szent helye, és ma ezt a szent helyet "terroristák gyilkos rakétákkal támadják".

Ezekben a napokban, amikor "zaklatottság", "harag" és "gyász uralkodik a Közel-Keleten, mi, "magyar" zsidók újra ki tudjuk nyitni a zsinagógáinkat, hogy együtt kérjünk áldást Izrael nyugalmára és csendjére, minden gyermek életére" és mindenkire, aki a békéért harcol – tette hozzá Heisler András.

Hírdetés

Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete azt mondta, "húsz éve támadja a Hamasz terrorszervezet Izraelt".

Nincs olyan ország a világon, amely eltűrné ezt, és Izrael is elkötelezett a mellett, hogy garantálja állampolgárai biztonságát.

A nagykövet megköszönte a magyar kormánynak, hogy kiáll Izrael önvédelemhez való joga mellett, és köszönetet mondott a magyarországi zsidó közösségnek is, amiért kifejezik szolidaritásukat Izrael állammal és polgáraival.

A megemlékezés végén Verő Tamás főrabbi mondott imát Izrael és a világ békéjéért.

Frissítés: "természetesen" a kormány is képviseltette magát:

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »