A MÁV-ot zavarják az utasok, elvették a diákok utazási kedvezményét

A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy ne lehessen felfüggeszteni az iskoláscsoportok múzeumlátogatáshoz kötött díjmentes utazási lehetőségét – mondta keddi sajtótájékoztatóján Sneider Tamás, a párt alelnöke.

Sneider bírálta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az OperaKaland elnevezésű kulturális program mintegy 21 ezer résztvevője miatt
 
május 4. és 13. között szüneteltette a csoportoknak járó kedvezményt. 
 
Portálunk korábban beszámolt róla: a kormány indoklása szerint azért kellett az osztálykirándulások időszakában felfüggeszteni a diákoknak járó utazási kedvezményt, mert ilyenkor túl sokan vennék azt igénybe. 
 
Fónagy János államtitkár akkor úgy fogalmazott: 
 

“Az osztálykirándulások csúcsidőszakával, ezért jelentős kapacitásbeli problémák adódhatnak a társaságok eszközparkjában. Ezért a MÁV-Start Zrt. engedélyt kért és kapott a díjmentes utazási kedvezmények szüneteltetéséhez.”

Mindez azt jelenti, hogy a MÁV-ot zavarja a sok utas, akikkel csak a gond van, ezért ahelyett, hogy a kapacitásproblémákat próbálná megoldani, inkább szól a kormánynak, hogy szüntesse meg az utazási kedvezményt – a kormány pedig meg is teszi ezt.
 
Sneider sajtótájékoztatóján elmondta: nevetségesnek tartja, hogy ez problémát okozhat a MÁV-nak.
 
A politikus kifejtette, hogy noha a diákok 50 százalékos utazási kedvezménye érvényben maradt az adott időszakra, a kísérő felnőttek nem élhettek a lehetőséggel. Hozzátette: az iskoláscsoportok utazásai többnyire májusra esnek, hetente 100 ezrek utaznának.
 
A Jobbik alelnöke felszólította az NFM-et és a MÁV-ot, hogy legközelebb oldja meg a problémát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »