A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen az aleppói keresztények számára gyűjtöttek adományokat

A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen az aleppói keresztények számára gyűjtöttek adományokat

Szent Márton ünnepén, november 11-én a zarándokok közös imádságon és jótékonysági vacsorán vettek részt a nemzeti kegyhelyen. Az eseményen egymillió forintot gyűjtöttek össze az aleppói keresztények számára – tájékoztatott Kálmán Peregrin OFM kegyhelyigazgató.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az esemény védnöke, Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius a résztvevőket a következő sorokkal köszöntötte: „Tisztelt Egybegyűltek, szerettem volna önökkel együtt imádkozni és találkozni, de hirtelen megváltozott egészségi állapotom megakadályoz abban, hogy ma itt legyek a nemzeti kegyhelyen. Az egyház nagy erőforrásának tartom, ha kisgyermekek, gimnazisták és felnőttek tudnak együtt imádkozni, úgy, ahogy ma önök, és ha az egyház tagjai, vagy azok, akik közel állnak a mi hívő közösségünkhöz, megosztják azt, amijük van. Ezzel egy új világ építését kezdik el, ahol a szolidaritás, az Istenbe vetett bizalom legyőzi a távolságot, közel hozza az embereket egymáshoz, hiszen akiért áldozatot hozunk időben, anyagiakban, azok fontosak a számunkra, közel vannak a szívünkhöz. Ezzel az érzülettel vagyok én is a Szentföld, de különösen Szíria, és ezekben a napokban az égbekiáltó kínokat átélő Aleppó városa iránt. Aleppó városát személyesen is jól ismerem, hiszen sok évvel ezelőtt ott végeztem szentszéki szolgálatomat. Köszönöm, hogy adományaikkal, imádságukkal segítik az egyház aleppói szolgálatát! Remélem, az önök jótékonykodása hathatós segítséget jelent majd az ott élő ferences testvéreknek abban, hogy közvetíteni tudják a lakosság számára az Úr közelségét a segítő szeretet által. Isten áldja meg önöket, fogadják áldásomat és érezzék önökért végzett imáim hatását!”

Az adományokat a mátraverebély-szentkúti ferences közösség eljuttatja Aleppó város ferences közösségének. A jótékonysági estet szervező ferencesek köszönik az adakozók bőkezűségét, akiket később értesítenek majd az adomány felhasználásáról. 

Fotó: Szentkút.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »