A matematika nyelvén Puskás Ferenc minden idők negyedik legjobbja

A matematika nyelvén Puskás Ferenc minden idők negyedik legjobbja

Tom Crawford, az Oxfordi Egyetem matematikusa hét különböző tényezőt figyelembe véve állította össze a valaha volt tíz legjobb férfi labdarúgó listáját.

A hét különböző faktor, ami alapján a neves egyetem professzora rangsorolta a játékosokat: klubgólok, klubvilágbajnoki címek, nemzetközi gólok, nemzetközi bajnoki címek, Aranylabda, egyéni rekordok és azok a szezonok, amelyekben különösen kiemelkedő teljesítmény nyújtottak – írja a hirado.hu.

A folyamatot ismertető videóban Crawford először is leszűkítette a potenciális jelöltek listáját, végül 13 játékos maradt, akiket a hét különböző kategória alapján osztályozta, hogy megállapítsa a végleges top tízes listát.

A lista első helyén Cristiano Ronaldo áll. A portugál sztár a maximális 700-ból 537 ponttal megnyerte a rangsorolást, 34 ponttal megelőzve az argentin Lionel Messit. Harmadik helyen Pelé, a brazil futballikon végzett. A negyedik helyet az Aranycsapat kapitánya, a nemzet sportolója, a spanyolok által csak Panchónak becézett futballfenomén, Puskás Ferenc érdemelte ki.

A minden idők 10 legjobb futballistája

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Lionel Messi
  3. Hírdetés

  4. Pelé
  5. Puskás Ferenc
  6. Ronaldo
  7. Marco van Basten
  8. Alfredo di Stefano
  9. Michel Platini
  10. Diego Maradona
  11. Johan Cruyff

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »