A masszív rakétatámadások után Kijev 70 százaléka áram nélkül maradt

A masszív rakétatámadások után Kijev 70 százaléka áram nélkül maradt

Az Ukrajna elleni szerdai támadási hullám után Kijev területének 70 százaléka még mindig áram nélkül van – mondta Vitalij Klicsko kijevi polgármester csütörtökön.

A BBC brit állomás beszámolója szerint Kijevben egyelőre csak a Dnyeper bal partján állították helyre a vízellátást. A jobb parton a helyzet a délelőtt folyamán normalizálódhat.

Klicsko a Telegramon biztosította a kijevi lakosokat, hogy az energiavállalatok mindent megtesznek az áramellátás teljes helyreállítása érdekében. Azonban az energiavállalatok nevében is arra figyelmeztette a lakosokat, hogy ez egész Ukrajna energiarendszerének helyreállításán múlik.

Hírdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai beszédében megerősítette, hogy a szerdai támadásoknak volt a legsúlyosabb következménye Kijevre nézve.

Olekszij Kuleba, a kijevi régió polgári-katonai közigazgatásának vezetője elmondta, hogy az orosz hadsereg a kritikus infrastruktúra több objektumát is eltalálta. A támadás több toronyházat is érintett a kijevi Vishorod külvárosban és a fővárostól nyugatra fekvő, túlnyomórészt családi házas Csabani külvárosában.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »