A második szociális csomagon dolgozik a kormánykoalíció

A második szociális csomagon dolgozik a kormánykoalíció

POZSONY. A kormánykoalíció a jövő évben életbe lépő második szociális csomagjának bemutatására készül – jelezte Robert Fico miniszterelnök szerdán azt követően, hogy a parlament jóváhagyta a Munka törvénykönyvének módosítását, melynek értelmében májustól emelkednek a bérpótlékok.

A kormányfő közölte, hogy várhatóan egy hónapon belül már ismertethetik az első intézkedéseket. Néhány javaslat már a koalíció asztalára került. „Teljesítettük azt a megállapodást, amely az első szociális csomag kapcsán született. Eljött az ideje a kormány második csomagja bemutatásának. Számos érdekes dolgot tartalmaz, amelyek arra a filozófiára épülnek, hogy ha az államnak jól megy, jól kell, hogy menjen a polgárnak is” – jelezte Robert Fico.

Hírdetés

Mint elmondta, az intézkedéscsomag érinti majd a vállalkozói közeget, az iparosokat, a kis- és középvállalkozásokat. „Néhány intézkedés őket célozza majd meg. Remélem, rövid időn, talán egy hónapon belül bemutathatjuk az intézkedéscsomag körvonalait, ötleteink ugyanis vannak” – fogalmazott a miniszterelnök. Hozzáfűzte, az intézkedéseknek a szlovák gazdaságon is segíteniük kellene. „Olyan intézkedéseket keresünk, amelyek nem »egyirányúak«, hanem egyúttal a gazdasági fejlődést is támogatják” – magyarázta Fico.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »