A második olvasatban is száz százalékos a mentőcsomag támogatottsága

Újabb szavazással folytatódott a parlament ülésnapja. Ezúttal azonban meghökkentően egyhangú, száz százalékos támogatottsággal ment át a törvényhozáson a munkaügyi tárca által előterjesztett javaslat a járványhelyzet miatt bajba került munkavállalók és kisvállalkozók megsegítéséről.

A Milan Krajniak (Sme rodina) által beterjesztett törvényjavaslat egyrészt a betegápolási támogatás, illetve a táppénz kifizetését könnyíti meg, de olyan elemeket is tartalmaz, amelyekkel a bajba jutott cégeken segíthetnek. A gyorsított eljárásban tárgyalt indítványt egyhangúlag, a jelenlévő összes képviselő megszavazta, ahogy azt korábban meg is ígérték. A rendelkezéssel a 18 év feletti, otthoni karanténban lévő, koronavírusos hozzátartozójukat ápolók is jogosulttá válnak támogatásra.

Hírdetés

A parlamenti “vita” egyik kedves, általános derültséget kiváltó momentuma volt, amikor az SaS-es Jarmila Halgašová véletlenül azt a Smer-es Ján Richtert nevezte meg munkaügyi miniszterként, aki éppen Krajniak elődje volt a poszton.

Az első olvasatban elfogadott szociálsi csomag intézkedései egyébként horribilis költségekbe verik az államot. Becslések szerint mintegy 4,3 milliárd (!!!) eurós kiadással számolnak, Krajniak elmondta, ennek egy részét Uniós támogatásból finanszíroznák.

A cikket frissítjük!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »