A marosvásárhelyi városi tanács tagjai közpénzen kirándulnának Dél-Koreába, a helyi RMDSZ szerint ennek semmi értelme

A marosvásárhelyi városi tanács tagjai közpénzen kirándulnának Dél-Koreába, a helyi RMDSZ szerint ennek semmi értelme

A Marosvásárhelyi RMDSZ sajtóközleményben számolt be arról, hogy másfél hete Marosvásárhely városi tanácsa úgy döntött, delegációt küld Dél-Koreába.

„Minthogy nagyon nehéz elképzelni, hogy egy hasonló út közvetlen közösségi hasznot hozhat, az RMDSZ helyi szervezetének következtetése az volt, hogy az RMDSZ városi frakció tagjai nem kell részt vegyenek ezen a közpénzen történő kiránduláson” – írja a közlemény.

Hírdetés

Az iránymutatás ellenére az RMDSZ két tanácsosa, Makkai Gergely és Bakos Levente úgy döntöttek, mégis részt kívánnak venni ezen az úton.

„Úgy gondoljuk, gesztusuk nem erősíti kettejük politikai integritását, minthogy a felmerült utazási költségek és napidíjak a mi szempontunkból teljesen indokolatlan önkormányzati kiadások. A helyzet visszásságát feloldaná, ha Makkai Gergely és Bakos Levente visszaforgatná a rájuk fordított pénzt és egy fontos helyi közösségi projekt javára írná jóvá. Javasoljuk, hogy a helyi képviselők az utazási keretüknek megfelelő összeget a Bolyai-sportpálya felújítására adományozzák.” – áll még a Marosvásárhelyi RMDSZ sajtóközleményében.

A közlemény szerint az RMDSZ helyi vezetősége tájékoztatta a tanácsosokat a döntésről, amelyet az érintettek tudomásul vettek. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »