A maronita püspökök nemet mondanak a Közel-Kelet országainak feldarabolására

A maronita püspökök nemet mondanak a Közel-Kelet országainak feldarabolására

A maronita püspökök június 13. és 17. között tartották a libaboni Bkerkében szokásos évi szinódusukat, amelyen felszólaltak a Közel-Kelet felosztásáról felmerült nemzetközi tervek ellen, illetve sürgették a muszlimokkal való békés és szilárd együttélés lehetőségének megteremtését.

A szinódusra összegyűlt püspökök határozottan nemet mondtak a Közel-Kelet országainak a feldarabolására, amelyet egyes nemzetközi körök szeretnének megvalósítani azáltal, hogy átrajzolják a Közel-Kelet térképét, kezdve a háború sújtotta Szíriával és Irakkal. A szinódus püspökei ezzel szemben azt sürgetik, hogy a térség különböző etnikai és vallási egységei törekedjenek együttműködő együttélésre, és támogassák a demokratizálódás folyamatát a térség népeinek a javára – tudósít az eseményről a Fides olasz katolikus hírügynökség.

A szinóduson nagy hangsúlyt fektettek a szíriai és a libanoni helyzet megvitatására, különösen az Aleppo környéki lakosság tragikus helyzetét és a libaboni politikai, gazdasági és társadalmi problémákat kiemelve.

Forrás: Vatikáni Rádió; Új Ember, Wikipédia

Fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »